Welkom op de site van Tied Zat!

Welkom op de site van Oudejaarsvereniging Tied Zat! Hier kunt u alle informatie vinden over onze vereniging, activiteiten (zowel in het verleden als in de toekomst) en andere zaken die betrekking hebben op ons! Via de onderstaande knoppen kunt u navigeren naar de verschillende onderwerpen op onze site.

Over ons

Tied Zat is in 1997 opgericht als oudejaarsvereniging door een groep jonge mensen in de dorpen Zorgvlied, Wateren en Oude Willem. Een oudejaarsvereniging is geen onbekend fenomeen in de regio, die sinds de jaren '60 bekendstaat vanwege de oudejaarsploegen en haar tradities. Het meest bekend zijn de zogenaamde 'nieuwjaarsstuns', welke altijd kort na de jaarwisseling plaatsvinden. De dorpelingen komen dan bijeen om elkaar uiteraard een gelukkig nieuwjaar te wensen, maar er is meer. De oudejaarsvereniging blikt terug op het afgelopen jaar, en deelt giften uit aan de gemeenschap (verenigingen en algemeen belang). Dit alles wordt gefinancierd uit inkomsten uit activiteiten, maar met name door giften van de dorpsbewoners. Daarnaast is er mogelijk een ook stunt: een object wat ergens weggehaald is, en getoond wordt. Dit object wordt zonder schade weggehaald en ook weer in originele staat teruggeplaatst. Met een stunt proberen we op een ludieke manier aandacht te vragen voor onze dorpen/gemeenschap, en zaken die daar spelen. Vaak gaat het om zaken die in het nieuws zijn geweest en daardoor veel aandacht krijgen. Enkele voorbeelden zijn de Kameleonboot (als reactie op het 'natter' maken van de omgeving rondom Zorgvlied), het beeld Bartje (die door de provincie 'in de ijskast' werd gezet) en het zwaartepunt van Nederland (met het oog op de stijgende zeespiegel).

Daarnaast is Tied Zat in de overige maanden in het jaar ook uiterst actief voor de gemeenschap. Zo verzorgen wij onder andere het onderhoud van openbaar groen in de dorpskern, maken we dorspkern mooier door middel van onder ondere bloembakken en decemberverlichting en helpen wij bij diverse activiteiten zoals het ringsteken, en verzorgen wij de gehele parkeergelegenheid bij de bekende 'Jaarmarkt Wateren' en het daarbijhorende feestweekend. Daarnaast organiseren we zelf meerdere activiteiten om de leefbaarheid en gezelligheid te verbeteren. Dit zijn de jaarlijkse trekkerbehendigheidwedstrijd op de derde zaterdag van juni, en het beachvolleybaltoernooi in de bouwvak. Beide evenementen staan al enige tijd op de agenda en verlopen succesvol. Het trekt zowel deelnemers en publiek uit de dorpen en omgeving, als mensen van de vele campings en vakantieparken. De toeristische sector is van belang voor Zorgvlied, Wateren en Oude Willem en hier besteden wij dan ook veel aandacht aan.

De laatste jaren is het zwaartepunt van activiteiten min of meer verschoven van de winter (het stunten en de jaarwisseling waar de vereging voor opgericht is) naar de vele activiteiten in de andere maanden. Toch blijft Tied Zat altijd actief of zoek naar stunts, en dat is nog steeds waarmee men de meeste bekendheid heeft in de omgeving en den lande. Tied Zat staat bij de KvK zodoende ook ingeschreven als activiteitenvereniging, en staat midden in een actieve gemeenschap!

Bestuur en Leden:

Daniƫl Reinbergen, Voorzitter

Dominique Veenstra, Penningmeester

Marten Brak, Secretaris

Douwe Boersma, Lid

Jan Goettsch, Lid

Rick Brak, Lid

Ramon Smit, Lid

Michael Barelds, Lid

Janneke Cats, Lid

Marjolein Reinbergen, Lid

Ereleden

Franke Urff, Erevoorzitter

Jan Henk Bruursema, Erelid