Welkom op de site van Tied Zat!

Welkom op de site van Oudejaarsvereniging Tied Zat! Hier kunt u alle informatie vinden over onze vereniging, activiteiten (zowel in het verleden als in de toekomst) en andere zaken die betrekking hebben op ons! Via de onderstaande knoppen kunt u navigeren naar de verschillende onderwerpen op onze site.

Tied Zat brengt zilveren vredesduif terug naar Tynaarlo!

Afgelopen zondag bracht oudejaarsvereniging Tied Zat uit het Drentse Zorgvlied de zilveren vredesduif, een kunstwerk van Marte Röling, weer in dezelfde staat terug naar zijn sokkel op industrieterrein Vriezerbrug in Tynaarlo. De oudejaarsvereniging stuntte met het kunstwerk, door het op nieuwjaarsnacht aan de dorpsbewoners te tonen, met als boodschap om op te roepen voor vrede en verdraagzaamheid in 2016. Dit was naar aanleiding van de huidige wereldproblematiek en verminderde bereidheid om vluchtelingen en waardige opvang te bieden.

Het object werd in tien minuten teruggeplaatst op de sokkel, waarmee de duif dus weer ‘veilig geland’ is na een uitstapje naar Zorgvlied. Het kunstwerk werd tevens voorzien van nieuwe bevestigingsmaterialen, de oude bouten waren enigszins verroest. Via deze link kun je de foto's bekijken!