Welkom op de site van Tied Zat!

Welkom op de site van Oudejaarsvereniging Tied Zat! Hier kunt u alle informatie vinden over onze vereniging, activiteiten (zowel in het verleden als in de toekomst) en andere zaken die betrekking hebben op ons! Via de onderstaande knoppen kunt u navigeren naar de verschillende onderwerpen op onze site.

Stunt 2017/2018: Letters van Lelystad Airport!

Wij toonden op nieuwjaarsnacht de metersgrote letters van Lelystad Airport, die we in de nacht van 10 op 11 december ontvreemden bij het vliegveld in Flevoland. Hierbij lieten we de letters S, T, O en P hangen, waardoor er enige tijd 'Lelystop Airport' te lezen was aan de omheining van het vliegveld. Hiermee willen we aandacht vragen voor de problematiek rondom de aanvliegroutes en wachtruimte van de vliegtuigen voor het nieuwe vliegveld, waar onlangs veel rumoer over is ontstaan. Deze komen ook vlak langs Zorgvlied en omstreken, en met een stiltegebied in de natuur bij onze dorpen lijkt ons dit geen wenselijke ontwikkeling. Daarnaast is gebleken dat de huidige onderzoeken over de gevolgen van hiervan (aan alle kanten) rammelen, en wij vinden dat hier eerst beter naar gekeken moet worden, voordat de aanvliegroutes in gebruik worden genomen. Wij zijn niet tegen het vliegveld op zich, maar vinden dat er meer en beter onderzoek naar de gevolgen en aanvliegroutes van het vliegveld moet worden gedaan. Wij zullen de letters die wij ontvreemd hebben binnenkort, in overleg met Lelystad Airport, in originele staat terugplaatsen. We zijn blij met de eerste reactie van hen in de krant, waarin men aangeeft eerst geen actie te ondernemen. 


Cadeaus en giften

Daarnaast hebben we, zoals gebruikelijk, cadeaus en giften aangeboden aan verenigingen in het dorp, en algemeen belang. Zo zullen we binnenkort nieuwe 'Whatsapp buurtpreventie' verkeersborden plaatsen, omdat er al enige tijd een dergelijke 'alert app' actief is in onze gemeenschap, om zo potentiële dieven af te schrikken. Daarnaast gaan we de jeux de boulesbanen voorzien van een nieuwe toplaag, gaan we ook plantenbakken plaatsen buiten de dorpskern, hebben we de ondernemersvereniging en Plaatselijk belang een bijdrage gegeven voor een nieuwe website. Tot slot gaan we ook met de tijd mee, en we hebben daarom een tweetal snapchatfilters van Zorgvlied gemaakt, die hopelijk binnenkort goedgekeurd worden door snapchat. 

Hier zie je alle foto's: https://www.facebook.com/pg/tiedzat/photos/?tab=album&album_id=718835564981017