Welkom op de site van Tied Zat!

Welkom op de site van Oudejaarsvereniging Tied Zat! Hier kunt u alle informatie vinden over onze vereniging, activiteiten (zowel in het verleden als in de toekomst) en andere zaken die betrekking hebben op ons! Via de onderstaande knoppen kunt u navigeren naar de verschillende onderwerpen op onze site.

Hielke Swart wint opnieuw trekkerbehendigheid!

Hielke Swart uit Bovensmilde heeft zaterdag opnieuw de trekkerbehendigheid in Zorgvlied weten te winen. Twee jaar geleden won hij de laatste editie eveneens. In de spannende finale liet Swart Klaas de Graaf uit Diever en tweevoudig winnaar Wilmer Terpstra (Boijl) achter zich. Jarno Hessels uit Oosterstreek reed ook de finale, maar viel net buiten de prijzen en werd vierde.

Onder prima weersomstandigheden organiseerde de plaatselijke oudejaarsvereniging Tied Zat voor de zesde maal de wedstrijden voor behendige trekkerchauffeurs. Vorig jaar werden de wedstrijden vanwege een gebrek aan deelnemers afgelast, maar dit jaar was de animo met 18 deelnemers ruim voldoende. De organisatie was tevreden met een mooie mix van jonge en oude deelnemers, de jongste was 17 en de oudste 69, die op zowel klassieke als moderne tractoren een parcours met hindernissen zo snel mogelijk aflegden. Niet goed genomen hindernissen leverden strafseconden op, en alle deelnemers kwamen tweemaal in de baan, terwijl ze ook nog een proef buiten de baan aflegden.


Onder veel publieke belangstelling reden de beste vier van de dag in de finale nog tweemaal, in een lastiger gemaakt parcours. Waar tweevoudig winnaar Terpstra nog de snelste was overdag, begon iedereen in de finale weer op nul. De top drie was erg aan elkaar gewaagd, en het verschil lag in de details, waarbij Swart het scherpste was en bijna geen fouten maakte. De titelverdediger uit Bovensmilde profiteerde op zijn schitterende Fendt uit 1962 optimaal van een klein foutje van de Graaf uit Diever op zijn even oude Deutz, en liet hem uiteindelijk een halve minuut achter zich.

De einduitslag van de finale:

1.Hielke Swart, Bovensmilde (Fendt Fix 2, 1962)

2. Klaas de Graaf, Diever (Deutz D25, 1962)

3. Wilmer Terpstra, Boijl (Cormick, 1966)

4.Jarno Hessels, Oosterstreek (Ford Dexta, 1950)