Welkom op de site van Tied Zat!

Welkom op de site van Oudejaarsvereniging Tied Zat! Hier kunt u alle informatie vinden over onze vereniging, activiteiten (zowel in het verleden als in de toekomst) en andere zaken die betrekking hebben op ons! Via de onderstaande knoppen kunt u navigeren naar de verschillende onderwerpen op onze site.

Stunt 2016/2017: Grote fluisterschotel duikt op in Zorgvlied!

Tied Zat ontvreemdde de zogenaamde 'fluisterschotel' voor kerst al uit Hooghalen, waar het onderdeel is van het Melkwegpad van ASTRON, op de wandelroute naar voormalig Kamp Westerbork. Er stonden twee schotels zo'n 50 meter van elkaar af, en door erin te praten kon je elkaar zeer goed verstaan, als je natuurlijk twee personen hebt die beide bij een schotel staan. Fluisterend kun je elkaar nog verstaan, en het is een 'kraakheldere verbinding' die dan tot stand komt. Gezien de aanhoudende problemen met ontvangst voor mobiele telefoons in Zorgvlied, Wateren en Oude Willem, waarbij je op sommige plekken niet eens 112 kunt bellen omdat er geen ontvangst is, besloot Tied Zat een van de vier meter grote schotels te lenen. Een kraakheldere verbinding tot stand brengen zou in onze dorpen goed van pas komen, daarbij kan de schotel goed helpen, is de ludieke gedachte. Daarnaast moet de actie bijdragen aan het daadwerkelijk verbeteren van het bereik in de omgeving, wat onlangs door de burgemeester is toegezegd. We hopen dan ook dat er daad bij het woord gevoegd zal worden! De stunt zal tussen nu en 15 januari in originele, werkende staat teruggeplaatst worden 

Daarnaast reikten we vele cadeaus en giften uit aan verenigingen en algemeen belang in het dorp, onder meer postzegels voor de plattelandsvrouwen die een reünie gaan organiseren en uitnodigingen versturen, een bijdrage voor ZoWoW voor speelgoed bij de huikartocht met de kinderen, cadeaubonnen voor de verloting van de toneelvereniging, en gaan we zorgen voor stalplekken voor fietsen bij het informatiebord over de fietsfoutes bij de Lange Drift in Wateren. 

  

Tot slot namen we afscheid van Jan Henk en Franke, beide jarenlang lid van Tied Zat. Jan Henk is meer dan 15 jaar lid geweest en besloot deze zomer te stoppen, Franke is zo lang als Tied Zat bestaat (bijna 20 jaar) lid geweest, en meer dan 15 jaar voorzitter. Beide mannen kregen een mooie klok als aandenken aan Tied Zat, Jan Henk werd benoemd tot erelid, en Franke tot erevoorzitter. Na afloop bleef het een poos gezellig in de verwarmde tenten op  het dorpsplein, waar de dorpsgenoten met elkaar napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Klik hier voor de foto's!