Welkom op de site van Tied Zat!

Welkom op de site van Oudejaarsvereniging Tied Zat! Hier kunt u alle informatie vinden over onze vereniging, activiteiten (zowel in het verleden als in de toekomst) en andere zaken die betrekking hebben op ons! Via de onderstaande knoppen kunt u navigeren naar de verschillende onderwerpen op onze site.

Hielke Swart wint trekkerbehendigheid 2015!


Op een droge dag gingen 19 deelnemers uit de hele regio en zelfs de Betuwe rond half 12 van start voor de editie van 2015, voorafgegaan door een rondje door het dorp onder leiding van titelverdediger Wilmer Terpstra, die de laatste twee edities wist te winnen. Het parcours is een afgezette ruimte van 15 bij 30 meter, waarbij verschillende hindernissen genomen moeten worden. De geklokte tijd bepaalt samen met de eventuele strafseconden die men voor fout genomen hindernissen krijgt de eindtijd. In totaal kwamen alle deelnemers twee keer in actie, op elke baan eenmaal. Daarnaast was er nog een oefening met hindernis buiten het parcours. Onder veel publieke belangstelling over de gehele dag werden de spannende wedstrijden verreden, waarbij het mooi was om de behendige mannen te zien, die hun tractoren langs de hindernissen stuurden. Ook waren er nog vele activiteiten voor kinderen, zoals een mini trekkerveldje met hindernissen om met een skelter en traptrekkers te nemen.

Na twee ronden vol met prachtige oude tractoren, zoals een oude Lanz Bulldog, een Zetor en enkele fraaie Fendt Fix 2 modellen, maar ook nieuwere grotere varianten, ging de top 4 door naar de finale, waarin zij elk nog tweemaal in actie kwamen. Wilmer Terpstra was de snelste in de reguliere ronde, maar in de finale begint men weer op 0. Na de eerste finaleronde stond Terpstra nog steeds bovenaan, maar door een enorm sterke tweede ronde wist Hielke Swart beslag te leggen op de eerste plaats. Hij ging naar huis met een kuub haardhout, de wisselbokaal en een kampioensshirt. Terpstra werd dus tweede, Jorian Wemer werd derde, en Remco Hulzinga vierde. De poedelprijs ging naar de jongste deelnemer op de oudste trekker (de Lanz Bulldog): Rick Hulzinga uit Elsloo. 

De einduitslag van de finale:

1. Hielke Swart (Ravenswoud)         6.29,22

2. Wilmer Terpstra (Boijl)                 6.49,01

3. Jorian Wemer (Elsloo)                 8.46,93

4. Remco Hulzinga (Elsloo)              9.50,30